Blog

Mijn trainingsritme

 

Hoe ziet mijn trainingsweek eruit?

Om jullie een beter beeld te geven hoe vaak en wanneer ik train, leek het mij leuk om hier een blogje over te schrijven. Over het algemeen ben ik van mening dat de hoeveelheid van trainingsuren persoonsgebonden is. De ene atleet kan namelijk veel meer trainingsuren aan dan de andere. Daarnaast geloof ik erin dat je beter verstandig en goed kunt trainen, dan heel hard en veel uren. Die gedachte is soms best moeilijk om vast te houden wanneer je op bijvoorbeeld social media ziet dat je tegenstanders gemiddeld 2 tot 2,5 uur per training bezig zijn.
Gelukkig helpt mijn coach me er vaak aan herinneren dat wij onze eigen weg hebben.
De trainingen moeten efficiënt zijn en vooral effectief blijven. Vandaar dat ik gemiddeld ‘maar’ 1,5 uur bezig ben per training. Op deze manier herstelt mijn lichaam genoeg om de volgende dag weer 110% te kunnen geven, en hou ik zelf de motivatie vast om iedere dag weer het beste uit mezelf te halen.

Op dit moment heb ik 7 trainingsmomenten in 5 dagen. Voor mij is het namelijk heel belangrijk om 2 rustdagen te behouden in de week. Op donderdag heb ik volledig rust, evenals op zondag. Dat werkt voor mij ontzettend goed. De dag na een rustdag presteer ik ook altijd beter dan op een trainingsdag voordat ik mijn rustdag heb.
Op woensdag en op zaterdag heb ik twee trainingsmomenten. Dat is tijdelijk, voorbereidend op de aankomende wedstrijd van de Tiglon op 16 September. Op woensdagochtend heb ik een extra zwemtraining ingepland en op zaterdagmiddag een extra rentraining. De andere vijf trainingen ben ik bezig in de box bij crossfit Meierijstad.
In onze box hebben we een gedeelte voor de groepslessen en een gedeelte voor de open gym. Dit betekent dat wij (Luuk en ik) elke avond onze eigen ruimte hebben waar we onze programmering, die geschreven wordt door Jordy van den Broek, de eigenaar van deze box, kunnen volgen. Aangezien Luuk en ik beide een baan hebben, trainen we elke avond vanaf 19.00 uur tot maximaal 21.00 uur. Op dit moment bevalt ons dit erg goed.

Hoe een training er uitziet? Dat is elke training anders. Wel hebben Jordy en ik verschillende oefeningen op papier gezet, waar we iets meer aandacht aan moeten besteden dan andere. Zo moet ik nog hard werken aan ring dips, ring muscle ups en bijvoorbeeld burpee box jumps over.
Zo heeft iedere atleet wel zijn of haar pluspunten en minpunten. De kunst is om daar een balans in te vinden en je motivatie op die manier hoog te houden. Succesbeleving ervaren is naar mijn mening hierin erg belangrijk. Zo blijf ik optimistisch en heb ik een goed gevoel over mijn training.
De vorderingen van trainingen houden we bij in het programma : Fitbot en 1 keer in de 3 maanden ongeveer zitten Jordy en ik om de tafel om te bekijken of we nog op de goede weg zijn of dat er dingen aangepast moeten worden.

Hopelijk zijn jullie op deze manier iets meer te weten gekomen over mijn trainingsritme.

Hebben jullie nog vragen? Stel ze gerust, hier beneden aan de pagina.

De volgende keer ben ik van plan om mijn gedachtes en gedrag over voeding te delen met jullie. Of hebben jullie een ander leuk idee ? Dan hoor ik dat graag!

Tot dan! x

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *