Blog

Amsterdam Throwdown 2019

Ik kan nu tevreden en met een lach terug kijken op de Amsterdam Throwdown 2019!
Dat heeft alleen wel twee dagen geduurt. Waarom? Omdat ik de lat altijd ontzettend hoog leg voor mezelf.

Ik was als 11e gekwalificeerd voor de finale, en heb het afgelopen jaar alleen maar op kracht getraind. Ik weet nog hoe verbaasd ik was dat ik me plaatste voor deze finale. Zonder er specifiek voor getraind te hebben, met al die goede atleten die mee deden.. Daarom zette ik voor mezelf tijdens de finale als doel : Top 10!
De week voor de finale stuurde ik nog een bericht naar mijn trainer Yoeri, dat ik wat betreft mijn conditie er echt 0 vertrouwen in had. Waarop hij antwoordde: ja dat is niet zo gek, ATD is ook niet het einddoel, dit is een leuke wedstrijd tussendoor. Hou je langer termijn doel voor ogen.

Ohja, das waar ook dacht ik. Nou vooruit. Zonder verwachtingen ging ik het weekend in. Ik vind het altijd tof om de wedstrijd door te bespreken per WOD. Zodat jullie weten met welk gevoel ik van workout naar workout ging.

Wod 1. Find your 1 rm Snatch in 5 minutes.
Yes zin in! Ben benieuwd of ik mijn recente PR van 72,5 kg kan verbeteren.  
Om safe te beginnen start ik op 65 kg. Je mocht namelijk niet meer omlaag in gewicht
Vervolgens 70 –72,5-75 en 77,5 kg. Wauw! Super happy! Mentaal had ik hierna uitgeklokt, had zin om richting het hotel te gaan en morgen verder te gaan. Tot ik erachter kwam dat we NOG een event vanavond hadden… 
 

Snatch @77,5 kg

Wod 2. Find your 1 rm Cl & Jerk in 5 minutes.  
Ik moest mentaal echt even schakelen, ik dacht dat we klaar waren voor vandaag. Maar zo zie je maar weer, altijd scherp blijven en aanpassen aan de situatie!
Opgewarmd tot oude PR ( 82,5 kg). Deze voelde erg makkelijk. Omdat ik twijfelde waarop ik zou openen heb ik nog even snel geappt met Luuk, hij zei als 82,5 kg makkelijk voelt tijdens warming up, dan open je daarop! LETS GOO!
Dus geopend op 82,5 kg. Vervolgens 85, 87,5 en 90 kg allemaal gelukt!!
Toen nog 2 pogingen op 92,5 kg gedaan, maar kwam niet niet onder de stand met pclean.  
Tevreden!! 

Clean en Jerk @90 kg

Zonder te kijken naar het leaderboard begon ik op zaterdag aan dag 2.  
Wod 3.  
8 RFT :  
5 burpee box jump over  
3 RMU  
1 clean @85 kg.  
 
Ik was blij dat ik wist dat ik dit kon cleanen (sinds de dag ervoor), maar met hoge hartslag werd het even iets anders. Doel was RMU unbroken, tempo hoog bij burpees, en tijd nemen voor de clean : geen no-reps willen.  
Totaal 5 rondes afgekregen.  
Gedaan wat ik kon, en daarmee was ik blij!

Wod 4.  
TC : 8’ 
60 cal ski  
60 double dumbbel hang snatches 
 
Op 2 herhalingen de wod niet kunnen finishen, wat op zich al zuur is. Maar nog veel zuurder is dat de judge bij +/- herhaling 30!! In één keer besloot dat ik geen hang ‘power’ snatches mocht doen, maar hang ‘muscle’ snatches MOEST doen. (Dus ik mocht van de Judge niet ‘onder de dumbbel komen door gebruik te maken van het buigen van mijn benen). Voordat ik door had dat hij dat bedoelde had ik een paar no-reps te pakken en legde ik de dumbbels neer om te begrijpen wat hij nou eigenlijk zei.  
Vervolgens kijk ik vol ongeloof het publiek in ( wat natuurlijk ook weer tijd kost). Op het moment dat ik Luuk zie gebaren dat ik door moet gaan, besef ik dat het mij inderdaad veel tijd kost. Ik ga verder, maar met een andere mindset. Ik moest nog 14 herhalingen in de laatste 30 sec, helaas. Niet gehaald.  
Achteraf heb ik het hier nog over gehad met mijn Judge, maar we kwamen niet tot overeenstemming. Jammer.. want in de daaropvolgende heats waren er genoeg atleten die hand ‘power’ snatches mochten doen
Het enige wat ik hiermee kan doen, is een leermoment hieruit trekken. Dat ik niet in discussie moet gaan met mijn Judge tijdens de wod. Dat ik mijn mindset niet moet laten hangen, want had ik dat niet gedaan had ik die workout wel kunnen afmaken. Maar goed, ALS dit, ALS dat bestaat niet. Dus leermoment uithalen, 30 minuten over piekeren en dan DOOR, knop om en VERDER!

Wod 5
Tc 14 :  
1 lane OH walking lunges 
100 DU 
25 S2O 
50 alt. Pistols 
25 S2O 
100 DU 
1 lange OH walking lunges @50 kg fatbar 

Ik was wat bang voor mijn DU. Gingen in de warm up area niet echt lekker en had wat last van mijn maag. Toch teveel gegeten?  
Tijdens de workout 0 last van gehad gelukkig.  
Ik merkte dat deze workout conditioneel gezien zwaar was. Terugweg bij de DU 2 keer gestopt ivm conditie. Ook transities zijn erg sloom. 
Pistols waren zwaar en langzaam, maar geen no reps.  
S2O voelde sterk, maar weer conditioneel beperkt. Time : 12.04 
Alles gedaan wat ik kon, tevreden met performance.  

Het is dat Yoeri ‘s avonds het leaderboard stuurde en ik zag dat ik toen 3e stond. Ik had nooit verwacht met die laatste 2 workouts dat ik was ‘gestegen’ van 4e naar 3e plek. ik dacht echt : WHUTT? Hoe dan?! 
Ondanks dat nummer 4,5,6 allemaal met één punt verschil, heel dicht bij je staan was ik enorm trots op deze ranking!!
Ik wist wat me te doen stond : nummer 4 in de volgende wod in de gaten houden!  

Wod 6 :
TC : 10’ 
18-15-12-9-6-3 DL @ 90 
tussen elke set 3 rope climbs.  
Ik wist dat ik goed kon klimmen. Er was geen touw in warm up area, dus wist niet in hoeveel slagen ik boven zou komen en of het touw glad zou zijn.  
Deadlifts voelde oke, maar ik wist dat dit een heavy gewicht voor me zou zijn. Daarom besloten om setjes van 3 herhalingen te maken, en dit vast te houden!  Dat lukte!! Achteraf was ik daar erg blij om, deadlifts zijn echt wel sterker geworden.  Rope climbs gingen goed, maar transities duren zoooo lang bij mij ( weer die conditie). 
De nummer 4 op de ranking was ik voorgebleven dus dat was mooi.

 Wod 7 :  
TC : 12’ 
4 Rounds : 
400 m row  
21 T2B 
15 thruster @ 35 
Ik wist dat Lyanne (nummer 3) steeds dichter bij aan het komen was. Ze stond naast me in de lane, en ik kon niets anders dan haar in de gaten houden. De eerste 3 rondjes liep ik gemiddeld 4-5 herhalingen voor op haar. Wat dus suuuper close was!   
In de vierde ronde merkte ik dat ik niet sneller kon roeien dan 2.08 
Bij de t2b was ik volledig op, ik wist dat ze me ging inhalen. Ik kon niet meer. Conditioneel niet, maar ook geen kracht meer. Heel me lichaam was op. Op zich redelijk tevreden, ik had ALLES gegeven. Het was een mega toffe race met Lyanne.  
Nu stond ze nog één punt achter. Het kwam dus op de laatste wod aan. En dat wisten we, beide.  

Wod 8 :  
Randy : 75 snatches @ 25 kg  Time cap : 5 minuten.
Time : 3.49  
Per 25 herhalingen moesten we de barbell voorwaarts rollen.  
Mijn doel was lichte powersnatches en de 25 herhalingen in 2 sets verdelen om zo wat energie te besparen voor het einde.
Ik zag Lyanne unbroken beginnen met muscle snatches. Ik vroeg me af hoelang ze dat zou volhouden, maar dat deed ze. Knap!!
Hierdoor versloeg ze mij, waardoor ze niet alleen de workout rockte, maar ook zorgde dat ze mij van het podium afhield.

Zodra ik finishte wist ik dat het niet voldoende was. Ik werd verdoofd voor mijn gevoel.  
Hoe heb ik het zo ver laten komen? Hoe kan ik het weg geven op dat aller laatste moment?  Meen je dit nou Juul….? Serieus?!
Ik baalde enorm. Het zure gevoel overheerste enorm over het gehele weekend..
De dagen na het weekend heb ik veel lopen denken, dingen opgeschreven, nagedacht filmpjes terug gekeken maar bovenal genoten!

Want wat ik nu besef :
Nu zie ik dat mijn slechte ranking nummer 7 was. Verder rank 2-4-5-6.  
Wat ik echt nog nooooooit behaald heb. Normaal is er altijd wel één workout bij waarbij ik gewoon echt slecht scoor. Ik ben nog gaan denken of het dan toevallig allemaal workouts waren die mij lagen. Maar ook daar ben ik het niet mee eens. Veel zware gewichten, pistols, heavy deadlifts, weinig gymnastics. Dus de enige conclusie die ik kan trekken is dat ik gewoon een bedreiging voor de nummer 2 en 3 vormde. Hoe erg ik tegen de meiden opkeek die mee deden, zo erg besef ik nu dat ik er gewoon TUSSEN HOOR! En dat gevoel voelt zo enorm goed.  

En daarnaast, was dit een wedstrijd tussendoor. Niet het einddoel. Mijn conditionele level was zeker niet waar ik het hebben wil. Maar dat is logisch. Het is fijn dat ik met kracht kon pieken wanneer het nodig was. Nu wil ik doorbouwen.  

Doorbouwen want wat geeft me die 4e plek veel motivatie en vuur. Vuur om te vechten om een nog betere atleet te worden. Om nog sterker terug te komen. Om te laten zien dat ik erbij hoor maar ook eens een event kan winnen!

Watch me.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *