Blog

Qualifier Amsterdam Throwdown

Sinds januari 2019 volg ik een geïndividualiseerde programmering bij Yoeri Pegel. Mijn main goal is natuurlijk sterker worden, want als jullie mij al wat langer volgen, weten jullie vast wel dat ik daar nog een inhaalslag heb te halen.
Acht maanden lang heb ik me hier volledig op gefocust. En jaaa, ik heb al wat heel wat vooruitgang geboekt! Wel miste ik de motivatie en drive die ik haal uit wedstrijden doen. Vandaar dat ik na de zomervakantie besloot om me op te geven voor de qualifier van de Amsterdam Throwdown. Enerzijds omdat de timing goed was, anderzijds omdat ik deze wedstrijd nog nooit gedaan heb! Ik wist dat het niveau bij de Elite erg hoor was, maar ik ben niet bang voor een uitdaging.
We kregen 2 weken de tijd om de drie workouts uit te voeren. Zo vaak als jij wilt, op welke dagen jij wilt. Hoe chill! Maar de pessimist kwam ook direct bij mij naar boven en dacht: ‘aan de andere kant zullen alle meiden de workouts vaker doen, waardoor er beesten van scores zullen worden neergezet.’ Vertrouwen van te voren dat ik zou plaatsen, nee dat had ik niet. Ik stond te kijken hoeveel goede atleten zich hadden ingeschreven en zodra ik een buitenlandse naam zag staan wist ik meteen zeker dat deze beter dan mij zou moeten zijn. 

Workout 1. 16 minuten roeien en Burpee box jump overs. Yeah right. Beter kan niet… #sarcasm. Aangezien ik de laatste maanden alleen aan kracht heb gewerkt, laat mijn conditie nog een beetje de wensen over. De workout ging de eerste keer dan ook niet giga lekker. De re-do (herhaling) van deze workout ging al iets beter, maar het blijft gene topscore dat was zeker. 

Workout 2.45 clean en jerks, opbouwend in gewicht. Lekkerrr! Leuke workout. Mijn aanpak de eerste keer was niet optimaal. Na overleg te hebben gehad met Yoeri verandere ik mijn strategie en verbeterde ik mijn tijd met bijna een minuut. Tevreden.

Workout 3.Totaaaal mijn ding! #nosarcasmLange chipper met technische gymnastic skills. Eerste keer ging prima. Tweede keer was ik 15 seconde sneller.Maar of het voldoende is om me te plaatsen? Ik had er een hard hoofd in. (Zoals altijd eigenlijk)

Op het allerlaatste moment besloot ik een re-do te doen, een paar uur voor je alle scores moest invullen. Ik moest en zou die laatste workout verbeteren. Ik zag al wat scores online staan waarvan ik wist dat ik diegene zou moeten kunnen verslaan. (Het scheelde namelijk 1 en 3 seconden).En met deze intrinsieke motivatie en de gedachte dat het echt nu of nooit was, voerde ik de workout super goed uit. En versnelde ik mijn tijd met bijna een minuut!
Nu was ik wel echt tevreden en wist ik zeker dat ik er alles maar dan ook alles in die twee weken aan had gedaan om het beste uit mezelf te halen. Het enige wat ik nog kon doen, was afwachten. 


Afgelopen week werd het officiële leaderboard online gegooid. Tijdens de pauze op me werk opende ik het leaderboard met mijn hart in mijn keel. En mannnnn ik stond gewoon 11e! In totaal hebben er ongeveer 50 dames meegedaan in mijn categorie en de beste 16 daarvan plaatsen zich voor de finale. WAUW, een gevoel van trotsheid vloog over me heen. Ik sta gewoon tussen die meiden waarvan ik een paar weken geleden nog dacht dat ze een stuk beter dan ik zouden zijn! 

Ik heb onwijs veel zin in deze wedstrijd. Maar ik zal mijn main goal om sterker te worden niet uit het oog verliezen. Ik heel wat stappen al gemaakt maar ben nog lang niet waar ik wil zijn! Ik zal me de komende tijd dus blijven focussen op kracht en dit te combineren met een goede voorbereiding voor de wedstrijd. 

Fysiek gezien wil ik op een ander gebied ook stappen maken. Ik heb namelijk nog nooit hulp gekregen bij het uittellen en checken van mijn macro’s. Ik zal deze week samenwerking aangaan met David van ChangeYourLifestyle. Woensdag heb ik een intake inclusief metingen staan. Ik ben heel benieuwd wat me dit zal gaan brengen. En als ik me er prettig bij voel zal ik zoveel mogelijk hierover delen met jullie guys! 

Tot snel!! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *