Blog

Game Changer

 

 

Joho! Lekker aan het chillen in bed, op de wc of de bank en opzoek naar een zoetsappig verhaal?
Dan ben je op he goede adres! Ik ga jullie alles vertellen over hoe ik mij met bloed, zweet en tranen heb gekwalificeerd voor de laatste finaledag van de Tiglon, maar ook hoe de voorbereiding hiervoor gaat. En bereid je alsjeblieft voor op een niet al te positief verhaal, want dan kan het alleen maar mee vallen  Lekker optimistisch hé! 🙂

Weten jullie nog dat ik sinds September een andere baan erbij heb in Rosmalen? Nee?! Shame on you, lees hier even terug dan!!
Mooi, je bent weer up-to-date. De baan is ontzettend uitdagend en ik leer echt elke dag heel veel bij, dus dat is echt top.
Daarnaast blijven de invaluren in Oss zich opstapelen en werk ik de laatste periode standaard 6 dagen in de week. De workouts van de qualifier kon ik hierdoor alleen op de zondag doen. Op zich geen probleem maar mijn trainer, Jordy, kon er niet bij zijn, waar ik wel van baalde. Des te blijer was ik dat ik de kans had om op zondag de qualifier te doen in Oss bij FeelSoGood. Deze workouts gingen redelijk, maar wist dat dit niet voldoende zou zijn. Alle opties afgewogen, en toen er toch voor gekozen om op maandag avond een re-do te doen. Twee dagen achter elkaar de tiglon workouts doen is echt niet aan te raden. Maar ja, ik had geen andere keuze. Beide workouts wel flink verbeterd dus dat was erg fijn! Met deze scores had ik in ieder geval wel vertrouwen in de ranking. En dat bleek een paar dagen later ook, als 18e heb ik me geplaatst voor de finale. Wat echt prima is, met deze keer twee workouts i.p.v. drie.

En toen, door trainen met als doel de finale! Op de een of andere manier krijg ik alleen het nieuwe ritme met betrekking tot het trainen niet gevonden. De ene keer train ik in Oss, de andere keer in Schijndel. Maar 1 op de 4 trainingen sla ik ook ‘gewoon’ over.. Ofja ‘gewoon’.. ik heb het blijkbaar fysiek maar ook zeker mentaal dan gewoon nodig door de 40 + uren die ik maak.
(Hé gatverdamme, ik ben echt allergisch voor die mensen die opscheppen over het aantal uur wat ze werken.. Ik vind dat niet eens belangrijk. Maar op dit moment geeft het wel een goed beeld over wáárom ik een bepaalde keuze ga maken)
Ik kan de laatste tijd intens genieten van een avondje op de bank, ja i know, lekker oubollig. Maar ik merk nu gewoon dat ik niet op werkgebied én sportgebied de lat allebei zo hoog kan leggen voor mezelf. En aangezien ik pas drie maanden in Rosmalen werk, vind ik ook dat ik dit een eerlijke kans moet geven. Vandaar dat ik er voor nu even voor kies om niet op werkgebied, maar op sportgebied, de lat wat lager te gaan leggen.

Wat betekent dat? Dat ik heb afgesproken met mezelf dat ik niet meer ga balen als ik een keer een training mis. Dat ik mezelf dat avondje ‘rust’ gewoon ga gunnen. Maar daar zit natuurlijk wel een gevolg aan vast. Want.. op 16 December staat de Tiglon finale nog voor de deur. Dus heb ik besloten om mezelf even een break te geven en totaal niet op de ranking ga focussen. Want ja, mijn doel was om bij de top 10 te eindigen en die €100,- mee naar huis te nemen. Maar dat doel wil ik graag aanpassen. Mijn doel is om lekker amee te doen, het wedstrijdseizoen van 2018 positief af te sluiten met heel veel plezier. Ik wil echt gewoon genieten van het knokken tijdens de workouts. Genieten van iedereen die naar ons komt kijken, en genieten van alle sterke meiden weer bij elkaar!

Wanneer je mijn verhaal goed begrijpt, is dit geen kreet van medelijden die je met mij moet hebben omdat ik nu ineens ‘veel’ werk. Bedoel, daar kies ik zelf voor. Ook is het niet om mezelf alvast in te dekken voor alles wat er kan gebeuren op de finale dag. Het is puur om uit te leggen dat ik de afgelopen 3 maanden op zowel werkvlak als sportvlak de lat te hoog heb gelegd, en ik dit ga veranderen.

Stiekem heb ik eigenlijk ook wel al heel veel zin in het nieuwe jaar : 2019! Jaaaa, ik ben zo’n december maand – freak! Ik ben zo iemand die nieuwe doelen maakt, en goede voornemens opschrijft. En daar kijk ik enorm naar uit. Ik heb al ontzettend veel nieuwe ideeën om mezelf nog meer te ontwikkelen in 2019 ! Ik ga mezelf deze break gewoon geven. Ik heb nog een maand tot aan de Tiglon om te trainen, en de trainingen die ik doe ga ik in ieder geval alles geven! En ja, we zullen wel zien wat dit me zich mee brengt!

 

Tot snell xx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *