Blog

Lowlands Throwdown Qualifier 2018

Geplaatst voor een van de vetste Crossfit wedstrijd van Europa!
The Lowlands Throwdown is een wedstrijd waar alle atleten uit heel Europa aan mee kunnen doen. Je kunt je hier voor plaatsen door de Qualifier te doen bij jou in de crossfit box. Deze kwalificatie bestaat uit 3 workouts die op één dag achter elkaar uitgevoerd moeten worden.
Lowlands Throwdown Final 2017
Vorig jaar deed ik hieraan mee om te kijken hoe ik gerankt stond in de hoogste categorie: Elite Female.
Zonder verwachting plaatste ik me voor de finale! Vol enthousiasme en zonder enig idee wat ik kon verwachten begon ik aan deze 3 daagse finale! Dit was echt een rollercoaster van emoties. Van vrijdagavond tot en met zondag avond workouts knallen! Dat klinkt toch geweldig?! Het merendeel van deze tijd was ook echt geweldig! De gezelligheid, de sfeer, de meiden, echt gaaf!! Maar sjonge jonge wat had ik dit onderschat! Ik zal een korte indruk proberen te geven hoe ik vorig jaar ervaarde en welke emoties er allemaal in mij los kwamen:
Het moment dat een workout bekend wordt gemaakt, zit mijn hart in mijn keel. “Worden het oefeningen waar ik goed in ben? Of waar ik minder goed in ben?” “Hopelijk geen deadlifts of een 1RM test..”
Vervolgens wanneer de workout bekend is gemaakt, maken mijn hersenen overuren. Ik ben alleen maar aan het denken over wat mijn game-plan gaat zijn. Welke setjes ik ga maken of op hoeveel gewicht ik ga beginnen bijvoorbeeld. Maar waar ik me vooral druk om maak van te voren is hoe goed of hoe ‘slecht’ ik zou kunnen scoren op deze workout vergeleken met de andere meiden.
Tijdens de warming up, net voordat de workout in de arena begint ben ik het meest zenuwachtig. Ik probeer me alleen op mezelf te focussen maar ik merk dat sommige andere atleten flink indruk op mij maken en het lukt nog niet om die gevoelens te onderdrukken.
Tijdens de workout is mijn enige gedachte: ‘Let’s go! Hou vol!’.
Na de workout overvliegt direct een analyse-gevoel. Ik reflecteer de workout direct. Wat goed ging, maar vooral ook wat beter kon. Ik ben niet snel tevreden over mijn eigen  performance.. want alles kan altijd beter! Daarbij zijn al deze emoties zijn waarschijnlijk vol van mijn gezicht af te lezen..
En voor ik het weet moet ik me alweer mentaal gaan voorbereiden op de volgende workout en begint dit hele riecheltje weer opnieuw!
Zoals je misschien opvalt zijn het veel negatieve en onzekere gedachtes. Daarom wordt dit dan ook één van de belangrijkste aandachtspunten voor dit jaar. Ik wil mijn gedachtes onder controle kunnen houden zodat dit mij minder energie gaat kosten. Want die energie kan ik fysiek goed gebruiken!
Want naast de mentale gesteldheid maakt drie dagen, bestaande uit 7 workouts, echt ontzettend veel impact op je fysieke gesteldheid. Na de eerste workout had ik al enorm veel spierpijn. Na de derde dag had ik geloof ik 6 blaren op mijn handen.
Naïeveling
LLTD was een test waar ik me achteraf zowel mentaal als fysiek niet genoeg op voorbereid had! Best wel naïef misschien..
Maar aan de andere kant kon ik ook niet weten wat ik moest verwachten, aangezien dit mijn eerste internationale wedstrijd was en ik geen echte trainer op dat moment had.
Maar nu, weet ik dus wel wat ik kan verwachten. En dit is dan ook de reden dat ik me zoooo graag nog een keer wilde plaatsen voor de finale.
Ik wil deze heftige test nog een keer ondergaan en mezelf beter voorbereid voelen, mijn emoties en gedachtes beter onder controle hebben en daardoor mijn eigen fysieke fitheid overtreffen!
Qualifier 2018
Dus, met die gedachte schreef ik me in voor de Qualifier. Woensdagavond 29 Augustus werden de workouts bekend gemaakt. Ik koos ervoor om de workouts zowel op donderdag als op zondag te doen. Dit paste goed in zowel mijn trainings- als werkschema. Jordy en ik zagen de Qualifier van de Lowlands als fysieke prestatie voor de Tiglon Finale die eind deze week plaats vindt.
De Qualifier workouts
De eerste workout bestond uit Ring Muscle ups, mijn meest gevreesde element. Maar, hier heb ik de laatste weken ontzettend veel tijd aan besteed dus ik begon met veel vertrouwen aan de workout.
Workout twee bestond uit veel zware barbells, iets waar ik minder goed in ben. Toch deed ik alles wat ik op dat moment in me had. En meer zat er niet in.
De laatste workout had ik al twee keer eerder gedaan. Vorig jaar op de finale van Lowlands Throwdown. Hier kwam ik tot een score van 319 reps. Twee weken geleden programmeerde Jordy deze workout in een training, toen kwam ik tot 330 reps. Mijn doel was dan ook om deze 330 reps te verslaan. En dat lukte! Ik behaalde 353 reps! Hier was ik ontzettend tevreden over.
Re-do Qualifier
Zondag begon ik de warming up met wat spierpijn aan mijn biceps en mijn liezen. Geen idee of ik vandaag mijn scores van donderdag zou kunnen verbeteren.
De eerste workout begon ik met een ander game-plan, wat goed uitpakte want ik behaalde 8 reps meer! Tevreden dus!
Workout twee behaalde ik het zelfde gewicht. Er zat dus duidelijk niet meer in op dit moment. Het is wat het is! Hopelijk compenseer ik deze score met workout 1 en 3!
De laatste workout was mijn doel om mijn bestaande score te verslaan (353), en dat deed ik! Met 386 reps kon ik niet geloven dat ik deze workout maar beter en beter bleef uitvoeren! Een geslaagde re-do dus!!
Uitslag
En toen was het afwachten..
Op de onofficiële ranking stond ik 24e van de 45 meiden die doorgaan. Totaal hebben er zo’n 300 meiden meegedaan in mijn categorie. Vervolgens werden de workouts gecheckt via de filmpjes die je moest uploaden en werd 5 dagen later de officiële ranking bekend gemaakt. Gelukkig ben ik gewoon de 24e plek blijven staan! Wat dus betekent dat ik me voor de tweede keer geplaatst heb voor de Lowlands Throwdown!!
YES nu kan ik op de finale gaan laten zien dat ik beter ben voorbereid dan vorig jaar, en dat ik mijn emoties en gedachtes beter onder controle heb!
Dus kom maar op!! Ik ben er klaar voor!! Nog vijf weken en dan is het zo ver!
Heb jij zin om atleten vanuit heel Europa (nouja voornamelijk Nederland en een beetje uit de Benelux..) te zien shinen? Kom dan 12, 13 of 14 Oktober naar Omnisport in Apeldoorn! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *