Blog

Barebells Surfkamp

Een aantal weken geleden kreeg ik het bericht dat ik was uitgekozen om mee te gaan op Barebells Surfkamp. Say What?! Jaaa! Op surfkamp met je sponsor, hoe gaaf is dat!
Samen met ambassadeur Ida van de Kamer vertegenwoordigde wij Nederland. Verder waren er 15 andere landen aanwezig met ieder 2 of 3 ambassadeurs. 

Zoals ik sommige van jullie hoor denken, vraag ik mezelf ook af waarom ze míj nou gekozen hebben als één van de twee ambassadeurs om de Benelux te vertegenwoordigen. Zoals jullie zelf ook wel weten is dat niet om mijn grote Instagram account, in tegenstelling tot de meeste ambassadeurs van Barebells. Voor jullie beeldvorming: Ik heb zo’n 1400 volgers op instagram, de meeste ambassadeurs boven de 10.000 volgers. Jullie mogen dan ook best weten dat ik met deze vragen een paar dagen heb rondgelopen. Hoe slecht het ook is, het maakt me ergens echt wel onzeker. Mijn bereik is lang niet zo groot als iemand met > 10.000 volgers…. Ik vraag mezelf dan ook af: Ben ik wel goed genoeg? Ik voel me een buitenstaander wanneer je met 25 andere mensen op vakantie gaat waarvan 90% zo’n groot account heeft. Je hoort er voor je gevoel niet bij, bent bang dat ze je niet zullen accepteren. Pure onzekerheid. Wel grappig, want ik dacht voorheen dat ik helemaal niet zo onzeker was.. Deze trip heeft mij veel geleerd, voornamelijk over mezelf. Maar daar later meer over.

Woensdag 5 juni.
Met een flinke dosis gezonde spanning vertrokken we samen richting Ericeira, Portugal. Via Amsterdam vlogen we richting Lissabon om daar vervolgens met een shuttle naar het resort gebracht te worden. 
Het resort was echt super mooi en luxe. Met nog geen 10 minuten lopen vanaf het strand en een flinke tuin met zwembad hadden we helemaal niets te klagen! 
We kwam in de avond aan waardoor we na het inchecken direct aan konden schuiven bij het avondeten. We liepen richting het strand en hier kregen we een heerlijk buffet in een super cute strandhuis. Aangezien we de dag erna om 7.00 uur zouden beginnen met Yoga, en sommige een lange reis achter de rug hadden, ging iedereen op tijd naar bed


Donderdag 6 juni.
Om 7 uur zat iedereen in de yogastudio met nog wat slaperige ogen maar wel met een gespannen gezicht voor zich uit te kijken, wachtende op wat er komen gaat. Voor mij was deze yogales de aller eerste keer! De relaxte muziek die werd gedraaid zorgde voor een rustig gevoel waardoor je op je eigen tempo een beetje wakker kon worden. Verschillende poses werden lang aangehouden. De zweetdruppels liepen op een gegeven moment langs mijn gezicht. Tijdens de sessie moesten we veel bezig zijn met hoe jou lichaam reageert op de yoga poses. Wat verteld je lichaam jou? Focus je op je eigen lichaam en kijk vooral niet naar de andere. Ik vond dit een mooie reflectie naar hoe je misschien wel heel het leven moet bekijken. Aangezien iedereen anders overal op reageert, heeft het weinig zin jezelf met een andere te vergelijken. Het is vooral belangrijk wat JIJ op dat moment voelt en wat jou lichaam je probeert te vertellen.
Ik moet je wel zeggen dat ik even een ‘knop’ moest omzetten om zulke gedachtes mijn hoofd binnen te laten.. Op sommige momenten voel ik me veel te nuchter voor zulk soort gedachtes. Maar ik moet zeggen de ambiance zorgt er wel voor dat je hier voor open probeert te staan. Al met al had ik een happy en tevreden gevoel na afloop van de sessie. En hongerrrr, dat had ik ook!
Gelukkig konden we meteen aanschuiven aan het ontbijt. Een heerlijk buffet met yoghurt, muesli, broodjes en fruit stond voor ons klaar!
Na het ontbijt was het tijd voor onze eerste surfles! Ik ben een paar jaar geleden al een week op surfvakantie geweest in Frankrijk dus ik wist wat ik moest verwachten! Gelukkig kregen we een volledig wetsuit aan, waardoor het water niet koud zou zijn! (Ik haaat koud water!!)

Het surfen ging echt mega goed! Wat maakte mij dit happy 🙂 De twee uur surfen vloog voorbij!

De lunch werd ook in het resort geserveerd en ik kan niets anders zeggen dan dat dit echt mega goed was! We konden kiezen uit een burger, quesedilla’s of een salade. We kwamen echt niets te kort!

In de middag zouden we nog een zwembad activiteit hebben maar omdat het begon te regenen en hard te waaien, kwamen we met z’n alle bij elkaar om elkaar iets beter te leren kennen. Via deze manier hoorde we wie waar mee bezig is in het leven en waarom ze de producten van Barebells gebruikten. Zo kwamen we erachter dat we een zeer diverse groep hadden. Zo zat er een professioneel klimmer, surfer en BMX’er bij, maar ook vlogger, mode lifestyler en zoals ik : een Crossfitter.

Vrijdag 7 juni.
Deze dag deden we een take-over op het Barebells Instagram kanaal. Dit was erg leuk samen met Ida. We hadden weer een flinke dag voor de boeg. Surfen, workout & Barebells Championships. De workout werd gegeven door een Engelse Ambassadeur. Een soort bootcamp buiten met verschillende stationnetjes. Heerlijk om lekker buiten in de zon te kunnen trainen! De Barebells Championships waren een 6-tal spelletjes in teams. Erg leuk was dit! Op deze manier leerde je je eigen team ook iets beter kennen. Ook moesten we een teamnaam verzinnen : De Barebellina’s

Zaterdag 8 juni.
Dit was de laatste dag met z’n alle bij elkaar. We begonnen lekker op tijd met een workout on the beach om 7.00 uur. Vervolgens voor de laatste keer surfen en in de middag hadden we de hele middag vrij. Zo konden we lekker relaxen op het strand of aan het zwembad! Heerlijk, stiekem waren we hier wel een beetje aan toe. In de avond hadden we een BBQ op het resort en werd en tot in de late uurtjes gedanst! Een heerlijke dag om de vakantie met z’n alle af te sluiten!

Zondag 9 juni
Vandaag vertrok iedereen weer richting huis. Wij hadden pas een vlucht in de avond dus hebben overdag nog lekker van de zon kunnen genieten. Al met al heb ik een heerlijke actieve vakantie gehad en heb ik enorm genoten van alle mensen die aanwezig waren.

Achteraf heb ik nog veel nagedacht over het gene wat me van te voren zo onzeker maakte. Mijn ‘kleine’ instagram account. Laat ik voorop stellen dat ik enorm dankbaar ben voor alle volgers die ik tot nu toe heb en dat ik er plezier uit haal om jullie een kijkje te geven in mijn ‘crossfit’- leven. Ik wil mijn volgers dan ook beter leren kennen dus daar ga ik me de komende tijd op focussen. Stay Tuned!
Wat ik over mezelf geleerd heb, is dat er naast ‘een groot bereik’ hebben, ook van belang is dat er sfeermakers zijn. Iemand die enthousiast, eerlijk en puur is. Het leven draait totaal niet om hoeveel volgers je hebt, of hoe groot jou bereik is. Het leven draait om de herinneringen die je maakt en deze de rest van je leven niet meer vergeet, om de vrienden die je maakt en de dingen die je over jezelf leert.

Ik heb geleerd dat ik prettig mens ben om in de buurt te hebben, zeker in een team. Een gangmaker, een sfeervol, enthousiast persoon die van elke activiteit, competitief wordt. En daar ben ik trots op! Dat probeer ik uit te stralen omdat IK DAT BEN.
En dat mag geuit worden, self-love is iets wat je niet van een ander kunt leren. Daar zul je zelf je best voor moeten doen, zelf mee aan de gang gaan. Ik hoop dan ook dat jullie door het lezen van dit blog, zelf gaan nadenken waarom JIJ nou trots bent op JEZELF. Laat het mij gerust weten in de comments hier beneden. SPREAD THE SELF-LOVE.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *